Happysad w Southampton po raz drugi


Data: 09 Grudzień 2016
Godzina: 20.00
Bilety: £17 Standard / £25 na drzwiach £35 VIP Bilet ViP upoważnia do:  – otrzymania koszulki zespołu Happysad  – wcześniejszego wejścia na koncert oraz udziału w oficjalnym Soundchecku zespołu  – plakat z autografami zespołu   – możliwość poznania zespołu i zrobienia zdjęć  Aby nabyć bilet VIP prosimy o kontakt mailowy: info@polmus.co.uk Ilość biletów VIP ograniczona.
Lokalizacja: Klub 1865 Southampton Brunswick Square, SO14 3AR


reklama

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, sprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty.

W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”, który obecnie ma status złotej płyty.
W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.
1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad “Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.
19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem “Mów mi dobrze”. Obecnie album ma status platynowej płyty.
W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne wydawnictwo nosi nazwę “Ciepło/Zimno” i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór ,,Stare miasto”. Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty.

Skład zespołu:
Kuba Kawalec – wokal, gitara
Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal
Artur Telka – bas
Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
gościnnie na koncertach:
Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe
Dyskografia:
„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)
„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production)


Bilety w cenie £17 (przedsprzedaż) do nabycia: www.polmus.co.uk




Druk materiałów reklamowych

Oferujemy kompleksowy druk najbardziej popularnych materiałów takich jak: Ulotki, Wizytówki, Bannery, Plakaty...

UDOSTĘPNIJ